Redovisningsbyrå Uppsala

Driver du företag i Uppsala och letar en erfaren Redovisningsbyrå?

Bokföring - Bokslut - Årsredovisning - Deklaration

Visma Certifierad redovisningsbyrå
Våra tjänster
Skatt- och deklaration​

Skatt- och deklaration

När din redovisning är klar hjälper vi dig med dina skatteberäkningar och dina deklarationer, både privat och för ditt bolag. Vi har lång erfarenhet av alla slags deklarationer och finns gärna till hands för företag i  Uppsala.

Redovisning

Vi erbjuder redovisningstjänster till alla typer av bolag i Uppsala, från enskilda firmor till aktiebolag och koncerner. Med mångårig erfarenhet av redovisning inom flertalet olika branscher har vi mycket goda kunskaper för att kunna hjälpa just dig med dina behov.

Finansiell rådgivning

När du behöver hjälp med att uppskatta ditt resultat för året eller beräkna hur din likviditet kommer se ut framöver så måste du upprätta en budget eller en likviditetsbudget.
Här är vi!
Här är vi som jobbar på Hedland Ekonomi

Pia Alexandrie

pia@hedland-ekonmomi.se
0760-29 82 02
Redovisningskonsult

Karin Segerros

karin@hedland-ekonmomi.se
0760-21 53 25
Redovisningskonsult

Daniel Hedlund

daniel@hedland-ekonmomi.se
0768-41 48 16
Ägare & Redovisningskonsult

Senaste i ekonomibloggen

Bil

Extrautrustning på din förmånsbil

Om du får använda arbetsgivarens bil även privat så är det en förmånsbil. Till skillnad från en tjänstebil som enbart får användas i tjänsten.  Själva

Revisor eller redovisningskonsult? Vi benar ut skillnaden
Ekonomitermer

Revisor eller Redovisningskonsult?

Revisor eller Redovisningskonsult, vad är egentligen skillnaden? Vad är skillnaden mellan revision och redovisning och vilka arbetsuppgifter har egentligen en Revisor jämfört med en Redovisningskonsult?

Redovisning

Vi sköter om er redovisning oavsett om det är en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. Ni väljer själv vilken omfattning ni önskar från oss, från hjälp med enstaka uppgifter som en preliminärdeklaration till att ta hand om allt rörande redovisning och bokslut för ert företag. Vi upprättar och lämnar även in era arbetsgivar-, moms-, och punktskattedeklarationer. Om ni så önskar är vi också er kontaktperson gentemot era revisorer när det är dags för bokslut.
Skatt- och deklaration​

Skatt- och deklaration​

När bokslutet är klart upprättar vi också ert företags inkomstdeklaration. Vi jobbar självklart med alla bolagsformer även här och deklarera på både INK1, med bilagorna NE och N3A samt INK2. Då vi är deklarationsombud för våra kunder lämnar vi in er inkomstdeklaration digitalt, vilket minimerar risk för förseningar och att deklarationer försvinner på posten.

Finansiell rådgivning

Vi hjälper er med finansiell rådgivning inom ett flertal områden. Från att tillsammans diskutera dispositioner i ett bokslut till kostnadskalkyler och likviditets- och resultatbudgetar. I det fall ni sköter er redovisning på egen hand så erbjuder vi även en finansiell analys och kvalitetssäkring av er redovisning och deklaration. En komplett rapport med avvikelser och förbättringsförslag levereras efter analysen.

Vanliga Frågor & Svar

Här ger vi några svar på vanliga frågor som dyker upp inom bokföring, redovisning och företagande. Har du någon fråga som vi inte svarat på är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

En redovisningskonsult och en redovisningsbyrå arbetar med att hjälpa företag och organisationer med deras ekonomi, bokföring och redovisning. Deras huvudsakliga uppgift är att hantera och organisera företagets ekonomiska transaktioner samt att säkerställa att all bokföring och rapportering följer relevanta lagar, regler och standarder. Här är en översikt över deras roller:

Redovisningskonsult: En redovisningskonsult är någon som vanligtvis arbetar på en redovisningsbyrå. Deras huvudsakliga uppgift är att ge ekonomisk rådgivning och stöd till företag och organisationer när det gäller deras ekonomiska och bokföringsmässiga processer. Det kan inkludera att:

 1. Hjälpa till med att sätta upp och organisera bokföringssystem.
 2. Hantera och registrera ekonomiska transaktioner, inklusive fakturering, inköp, löner etc.
 3. Upprätta finansiella rapporter som balansräkningar, resultaträkningar och kassaflödesanalyser.
 4. Se till att företaget följer redovisningsstandarder, lagar och regler.
 5. Rådgiva företagsledningen om ekonomisk planering och strategi.

Redovisningsbyrå: En redovisningsbyrå är ett företag som specialiserar sig på att tillhandahålla olika typer av ekonomiska tjänster till sina kunder. Det kan vara små till medelstora företag, enskilda näringsidkare, aktiebolag eller andra organisationer. Redovisningsbyråer erbjuder vanligtvis tjänster som exempelvis:

 1. Bokföring och bokslut: Att registrera och hantera företagets ekonomiska transaktioner och upprätta årsbokslut och rapporter.
 2. Löneadministration: Byrån hanterar löner, skatter och annat som rör företaget och deras anställda.
 3. Moms- och skattedeklarationer: Att se till att företaget uppfyller sina skattemässiga åtaganden och deklarerar moms och skatter i tid.
 4. Ekonomisk rådgivning: Ge råd om ekonomisk planering, budgetering och strategiska beslut.
 5. Revisionstjänster: Vissa redovisningsbyråer kan även erbjuda revisionstjänster för att säkerställa att företagets ekonomiska rapporter är korrekta och pålitliga.

Sammanfattningsvis är både redovisningskonsulter och redovisningsbyråer viktiga för att hjälpa företag att hålla ordning på sina ekonomiska transaktioner och rapportering samt att säkerställa att de följer ekonomiska regler och standarder. Deras arbete bidrar till att företagen kan fokusera på sina kärnverksamheter samtidigt som de har en pålitlig ekonomisk grund att arbeta från.

Behöver du hjälp av en redovisningsbyrå så är du varmt välkommen att kontakta oss!

Några av de tjänster som vi erbjuder är bland annat:

 • Löpande bokföring
 • Fakturering
 • Kundreskontra inklusive betalningar
 • Leverantörsreskontra inklusive betalningar
 • Kontokortsavstämning
 • Utlägg
 • Periodisk avstämning och rapportering
 • Bokslut
 • Årsredovisningar
 • inkomstdeklarationer
 • Skattedeklarationer
 • Kontrolluppgifter
Löpande redovisning refererar till den kontinuerliga och regelbundna processen att registrera och hantera ekonomiska transaktioner och händelser i ett företag eller en organisation. Det innebär att bokföringen och rapporteringen hålls aktuell i realtid, istället för att enbart uppdateras vid specifika tidpunkter, som vid bokslut eller årsavslut.

Din redovisningsbyrå i Uppsala

Revisor i Uppsala?

Vad är egentligen skillnaden på en Revisor och Redovisningskonsult?

Det är väldigt vanligt att man blandar ihop Redovisningskonsult med Revisor. Det är faktiskt två helt olika yrken. Söker du en revisor kanske det oftast är en redovisningskonsult som du egentligen behöver. Låt oss bena ut begreppen för dig.

En revisor granskar ett företags bokföring och underlag till bokföringen. Revisorn ser också över företagets rutiner, hur företaget har skötts i sin helhet samt om styrelsen fullgjort sitt uppdrag på ett bra sätt. Om en revisor behövs eller inte styrs av lag. Även om ett företag enligt lag inte behöver ha en revisor kan företaget ändå välja en revisor, t.ex som en slags kvalitetsstämpel på att bolaget har god ordning. De flesta nystartade företag väljer dock att inte ha någon revisor. En revisor får inte sköta den löpande bokföringen i företaget som han/hon sen ska granska.

En redovisningskonsult hjälper företag med allt från löpande bokföring och fakturering till löner, bokslut, årsredovisning, deklarationer, ekonomiska kalkyler, budgetarbete, pensionsadministration mm. Många redovisningskonsulter har kunskap om flera olika bolagsformer, som enskilda firmor, handelsbolag och aktiebolag, även om aktiebolag är klart vanligast. Det finns inget lagkrav på att ha en redovisningskonsult. Men en redovisningskonsult är i princip din egen ekonomiavdelning som hjälper dig med all redovisning och all administration om du så önskar. Eller bara vissa utvalda bitar inom redovisningen, som t.ex. årsredovisning och deklaration. En redovisningskonsult hjälper dig också att ta fram alla underlag som behövs om företaget har en revisor som ska granska räkenskaperna.

Även om du är i behov av en Revisor så hjälper vi dig givetvis med det också!

Några ord från våra kunder

Vi är så tacksamma över dessa fina omdömen som våra kunder tagit sig tid att skriva om oss. Tack!

Jag och mitt företag har använt oss av Hedland Ekonomi som vår redovisningsfirma i flera år nu och jag kan säga att jag är väldigt nöjd med tjänsterna som de erbjuder.

Vi har alltid fått en högkvalitativ och professionell service från deras team. De är alltid tillgängliga för att svara på våra frågor och har alltid hjälpt oss att hantera alla utmaningar som har uppstått. Kundservicen har varit utmärkt och vi har alltid fått snabba och tydliga svar på våra frågor.

Vi har också uppskattat att firman är mycket erfaren inom området. Vi har alltid känt oss trygga med att vi får korrekt och uppdaterad information om våra redovisningsbehov.
 
Sammanfattningsvis, jag skulle starkt rekommendera Hedland Ekonomi till andra företag. Vi har haft en utmärkt erfarenhet av deras tjänster och de har alltid visat sig vara tillförlitliga, kompetenta och professionella.

Christos Vouzas

CEO inventYOU AB

Prisvärd redovisningsbyrå som alltid håller hög kvalitet! Det jag gillar är att man antingen kan ringa eller maila dom och få svar direkt, i stort sett, på din fråga. Det är inga inga omvägar, allt läggs upp som det ska vara :)

 
Man kan sova gott om man anlitar Hedland Ekonomi, de vet vad de gör. Jag rekommenderar dem varmt!!!
 

Sebastian Lesny

Lesny tunga fordon & marintjänster AB

Skicka en förfrågan: