Avskrivningar på inventarier

Hur gör du med avskrivningar på inventarier? Bokför du dessa bara en gång per år? Om du bara bokför avskrivningar en gång per år så kan du aldrig veta vilket ditt korrekta resultat är. Löpande resultatuppföljning under räkenskapsåret är en nödvändighet för att du ska kunna fatta korrekt beslut för din verksamhet.
Om du har lagt ut bokföringen på en redovisningsbyrå eller redovisningskonsult så ska du alltid förvänta dig att det som står i resultatrapporten är så nära sanningen som möjligt. Så om din redovisningsbyrå/konsult idag inte bokför avskrivningar löpande så ska du ställa krav på att de ska börja med det per omgående. De flesta moderna program, som Visma och Fortnox mm, har stöd för inbyggt anläggningsregister och avskrivningar, så vilken anledning kan det finnas till att inte använda detta? Ingen alls!

Tanka företagsbilen

Tidigare inlägg

Revisor eller redovisningskonsult? Vi benar ut skillnaden
Ekonomitermer

Revisor eller Redovisningskonsult?

Revisor eller Redovisningskonsult, vad är egentligen skillnaden? Vad är skillnaden mellan revision och redovisning och vilka arbetsuppgifter har egentligen en Revisor jämfört med en Redovisningskonsult?

Kontakta oss