Extrautrustning på din förmånsbil

Om du får använda arbetsgivarens bil även privat så är det en förmånsbil. Till skillnad från en tjänstebil som enbart får användas i tjänsten.  Själva förmånen för dig blir det framräknade förmånsvärdet på bilen. Det räknar du enklast fram med Skatteverkets bilförmånsberäkning. Tänk på att förmånsvärdet ändras varje år så du måste göra en ny beräkning i januari varje år.

Ett steg i denna beräkning är att ange om bilen har extrautrustning eller inte. Extrautrustning är utrustning som inte ingår i nybilspriset för bilmodellen. Tänk på att det är extrautrustning inklusive moms som ska anges i rutan. Är bilen tio år eller äldre behöver du inte räkna med extrautrustning som ingick i köpet när bilen var ny.

Som extrautrustning räknas bland annat vinterdäck, motorvärmare, läderklädsel, dragkrok, metalliclack mm. Hela listan på extrautrustning hittar du på Skatteverkets sida rörande bilförmån.

 

Tidigare inlägg

Revisor eller redovisningskonsult? Vi benar ut skillnaden
Ekonomitermer

Revisor eller Redovisningskonsult?

Revisor eller Redovisningskonsult, vad är egentligen skillnaden? Vad är skillnaden mellan revision och redovisning och vilka arbetsuppgifter har egentligen en Revisor jämfört med en Redovisningskonsult?

Kontakta oss