Tanka privatbilen med företagskortet?

Brukar du eller tänker du tanka din privata bil med företagskortet om du ska ut och åka i tjänsten? I så fall ska du tänka om. Det spelar ingen roll om du ska åka för att träffa kunder eller om du ska köra ärenden för företagets räkning. Du får ändå aldrig tanka din privata bil med företagets pengar. För att du ska få tanka en bil med företagets pengar så måste företaget äga eller leasa den aktuella bilen bilen.

Men om du använder din privata bil för tjänsteärenden (som att träffa kunder, hämta/lämna paket, göra inköp mm) så kan du i stället begära milersättning av ditt företag. För år 2023 kan du få som mest 25 kr per mil i skattefri milersättning. Lämpligen skriver du då en enkel reseräkning som underlag. Om du får mer än 25 kr per mil så är allt överskjutande skattepliktig milersättning som du ska betala skatt på och som företaget ska betala sociala avgifter på. Milersättning med 25 kr per mil gäller oavsett vilket privatbil du har.

Här förklarar vi det i ett videoklipp istället!

Tanka företagsbilen

Tidigare inlägg

Avskrivningar

Överavskrivningar, vad är det?

Många har hört talas om överavskrivningar, men vad är det egentligen? Namnet ger en viss ledtråd, det är ju någon form av avskrivningar men över

Kontakta oss