Vad ska du välja, Visma eEkonomi eller Fortnox?

Funderar du över bokföringsprogram och vad du ska välja? Det är inte så lätt, särskilt inte om du inte har så mycket erfarenhet av bokföring sedan innan. Det du ska tänka på är dock att du ska välja ett program som du kan koppla ihop med en redovisningsbyrå om du behöver hjälp eller om du vill att redovisningsbyrån ska sköta din redovisning framöver. Programmet ska förstås vara helt webbaserat så du inte fastnar på att någon del ska installeras lokalt. Den tiden är förbi!

I dagsläget finns några stora programleverantörer som dominerar marknaden. Det är Visma eEkonomi och Fortnox. Sedan finns en uppstickare i form av Bokio som gör det riktigt bra. Det viktiga är att det ska vara en bra visuell upplevelse för kunden och där har Bokio helt klart lyckats. 

Men Bokio har precis som andra leverantörer börjat ta betalt för sina system, utom för den mest enkla basic-versionen.  Helst plötsligt är de då inte bättre än de befintliga leverantörerna och då de har betydligt mindre ekonomiska muskler i bakgrunden skulle vi inte välja dem.

Fortnox har vi jobbat med sedan år 2006 och tyvärr måste jag säga att deras visuella upplevelse och användarvänlighet inte ändrat sig särskilt mycket sedan dess. Självklart har systemet utvecklats en hel del och integrationsmöjligheterna har ökat väldigt mycket men det är fortfarande väldigt mycket debet och kredit i systemet och det ska du som kund inte behöva hantera, det ska systemet sköta åt dig.

Visma eEkonomi, som är vår klara rekommendation, utvecklas ständigt. Antal sidosystem som kan integreras med Visma eEkonomi ökar för varje dag, användarvänligheten är fenomenal och den visuella upplevelsen ses ständigt över av Visma. De lyssnar väldigt aktivt på sina användare och har gott om utvecklare som väldigt snabbt implementerar nya lösningar eller ändrar på det som kanske är mindre bra. Visma eEkonomi är förstås helt och hållet webbaserat (dvs ingen installation krävs på din dator, vilket fusk-molnsystem kräver) och fungerar på alla plattformar. Självklart kan du koppla ihop ditt Visma eEkonomi med vår bokföringsbyrå och därmed låta oss sköta hela din redovisning, de delar du vill ha hjälp med eller att vi bara är en supportfunktion som hjälper dig när du fastnat. Vi är helt flexibla och hjälper dig på det sätt du önskar.

Kontakta oss gärna för mer information eller ställ en valfri fråga inom redovisning. Vi hjälper dig mer än gärna!

Tidigare inlägg

Revisor eller redovisningskonsult? Vi benar ut skillnaden
Ekonomitermer

Revisor eller Redovisningskonsult?

Revisor eller Redovisningskonsult, vad är egentligen skillnaden? Vad är skillnaden mellan revision och redovisning och vilka arbetsuppgifter har egentligen en Revisor jämfört med en Redovisningskonsult?

Kontakta oss