Tillräcklig lön under 2020?

Om du har aktiebolag så är det nu hög tid att räkna på om du tagit ut tillräckligt mycket i lön under 2020. Detta avgör nämligen om du ska få räkna gränsbelopp enligt schablonregeln eller via den mer förmånliga lönebaserade regeln.

Även om du inte kommer att besluta om någon utdelning i år så är det alltid viktigt att sträva efter högsta möjliga gränsbelopp. Intjänat gränsbelopp ligger alltid kvar och försvinner inte. 

Sedan när du beslutar om utdelning så gäller det att ha så högt gränsbelopp att all utdelning blir beskattad i kapital (med 20%) och inte i tjänst. Blir delar eller hela utdelningen beskattad i tjänst så är skatten skyhög. Då är det bättre att ta ut extra lön i stället.

Så räkna på dina löner innan årsskiftet. Behöver du ta en extra lön för att komma över gränsen så se till att betala ut lönen under 2020. Kontanta utbetalade löner före 2020-12-31 är det som räknas. Om du behöver hjälp med att beräkna just ditt gränsbelopp är du alltid välkommen att kontakta oss.

Payroll and salary year 2020

Tidigare inlägg

Revisor eller redovisningskonsult? Vi benar ut skillnaden
Ekonomitermer

Revisor eller Redovisningskonsult?

Revisor eller Redovisningskonsult, vad är egentligen skillnaden? Vad är skillnaden mellan revision och redovisning och vilka arbetsuppgifter har egentligen en Revisor jämfört med en Redovisningskonsult?

Kontakta oss